Calture

Android en iOS app

Idee > design > app

Deze klant benaderde ons met een idee voor een mobiele app waarmee mensen culturele plekken in Nederland kunnen ontdekken en tokens verzamelen door deze plekken te bezoeken. We hebben zijn idee grondig besproken en omgezet in een uitgebreide lijst van functies die de app moet bevatten. Nadat we deze lijst van functies hadden afgestemd met de klant, hebben we een visueel ontwerp gemaakt in Figma. Dit hebben we eveneens met de klant afgestemd en na een aantal iteratierondes zijn we tot een definitief ontwerp gekomen waar de klant zeer enthousiast over was.

Zodra het visuele ontwerp volledig goedgekeurd was, zijn we begonnen met het bouwen van de app in Flutter en de API (de datalaag) in C# .Net. Aanvankelijk hebben we een MVP (Minimum Viable Product) opgeleverd voor deze klant. Dit was een kleine app met nog niet alle functionaliteiten, ontwikkeld binnen een beperkt budget. Hierdoor kon de klant al snel de markt op met zijn app.

Vervolgens hebben we nog twee sprints gehad, dus drie in totaal, waarin we de app steeds verder ontwikkelden tot een steeds completere app met meer en meer functies voor de gebruikers.

Functies in de app

De app volgt je locatie en wanneer je in de buurt van een bezienswaardigheid komt, wordt deze ontgrendeld en verdien je tokens. Alle bezienswaardigheden worden beheerd vanuit een admin paneel (CMS) dat wij voor de klant hebben ontwikkeld. Hiermee heeft de admin controle over alle gebruikers, bezienswaardigheden en organisaties die gekoppeld zijn aan een bezienswaardigheid.

 • API

  Alle data die getoond wordt in de app komt uit een extern ordersysteem. Door middel van een API wordt deze data opgehaald en wordt data zoals nieuwe klanten of orders geplaatst in het ordersysteem. 

 • Admin paneel/CMS

  Alle gebruikers, cultuurpunten en aangesloten organisaties kunnen door een admin worden beheerd via een admin paneel. Op deze manier behoudt de app-eigenaar de controle over de applicatie, zelfs nadat deze live is.

 • Kaart

  Alle cultuurpunten worden weergegeven op een kaart die we speciaal hebben ontworpen.

 • Locatie

  De app stuurt een melding als een gebruiker in de buurt komt van een cultuurpunt. De gebruiker kan vervolgens in de app informatie over dat specifieke punt bekijken en zijn punten claimen.

 • Profielen

  De klantenkaart is een map die de geografische locatie van alle klanten weer geeft. Zo kan een vertegenwoordiger gemakkelijk zien welke klanten bij hem in de buurt zijn.

 • Organisaties & tickets

  Organisaties kunnen zich aansluiten bij de app en tickets voor hun cultuurpunt aanbieden. Musea kunnen bijvoorbeeld kaartjes voor hun museum verkopen via de app en speciale aanbiedingen doen voor voorbijgangers.

Wat klanten over ons zeggen

"We zijn blij dat we Joep zijn tegengekomen op Freelancer. We zijn een tijdje op zoek geweest naar een geschikte partner om onze opdracht, een restyling van een website, uit te voeren. Na enkele teleurstellende ervaringen te hebben gehad, was het werken met Joep een verademing. Snelle en duidelijke communicatie, een perfecte uitvoering van de opdracht, een stipte leveringstijd en dat alles voor een correcte prijs. We kunnen Joep absoluut aanraden."

Johan Murre

Original media

Joep heeft zijn belofte meer dan waargemaakt! De mobiele website voldoet volledig aan mijn verwachtingen en ben er dan ook bijzonder trots op. Ik raad Joep Mes van Trone.nl dan ook zeker aan.

Cliff Malhotra

AFAcup

Laurenz Mets

Loerie

Bij Trone (Joep) hanteren ze prettige korte communicatie lijnen. En vooraf worden duidelijke afspraken gemaakt waardoor verwachtingen wederzijds duidelijk waren. Ook de verzoeken die voortkwamen uit testresultaten waren geen probleem! Mede door de technische kwaliteit is de livegang van het gerealiseerde Thema soepel verlopen.

Frank Ramakers

Ramakers Webdevelopment

Wil je snel en goed een mooie website? Dan beveel ik zeker Joep en zijn compagnon Jorrit aan. Goed werk en fijn in de omgang.

Marlous de Weerd

Daily Sirup