Kosten om een app laten maken

De kosten van het ontwikkelen van jouw app is afhankelijk van de functionaliteiten die in de app gebouwd moeten worden. Het is daarom gebruikelijk om de app in fases uit te rollen. In de eerste fase ontwikkelen we dan alleen de essentiële functionaliteiten, hierdoor krijgt de app snel vorm en is het testbaar. In de volgende fases breiden we de app uit met nieuwe functies. Over het algemeen ontwikkelen wij de app met de hybride-app-development-taal Flutter. Hierdoor hoeft de code maar één keer geschreven te worden en kunnen we de app uitrollen voor Android, iOS (iPhone) én als website. Dit drukt de ontwikkelings- en onderhoudskosten. Omdat wij geen onnodige overhead hebben en geen dure leaseauto’s rijden kunnen wij stuk beter geprijsd zijn dan concurrenten op ons niveau.
Bereken hier zelf in 5 minuten hoe veel jouw app ongeveer gaat kosten en ontvang direct een prijs.

Kosten uitleg

De kosten voor het maken van een app kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de complexiteit van de app, het platform (iOS, Android of beide), het ontwerp, en eventuele speciale functies of integraties. Hier is een overzicht van waar de kosten vandaan komen en waarom ze noodzakelijk zijn:

  • Marktonderzoek en Planning: Voordat de ontwikkeling begint, is het belangrijk om marktonderzoek te doen om de doelgroep te begrijpen en te bepalen wat de app moet doen. Dit helpt bij het definiëren van de app-strategie en functies.
  • App Ontwerp (UI/UX): Goed app-ontwerp (gebruikersinterface en gebruikerservaring) is cruciaal voor het succes van een app. Dit omvat het ontwerpen van schermen, knoppen, iconen en andere visuele elementen, evenals het creëren van een intuïtieve en aangename gebruikerservaring.
  • Ontwikkeling: Dit is het coderen van de app zelf. Afhankelijk van of de app voor iOS, Android of beide wordt ontwikkeld, kunnen de kosten variëren. Ontwikkeling omvat ook de integratie van verschillende functies zoals betalingssystemen, locatieservices, en sociale media-integraties.
  • Backend Ontwikkeling: Veel apps vereisen een serverzijde (backend) voor zaken als databeheer, authenticatie, en cloudopslag. Dit is een apart deel van de ontwikkeling dat ook kostbaar kan zijn.
  • Testen en Kwaliteitsborging: Het testen van de app op verschillende apparaten en besturingssystemen is essentieel om bugs te vinden en ervoor te zorgen dat de app correct werkt. Dit omvat zowel handmatig testen als geautomatiseerde tests.
  • Lancering en Marketing: Na de ontwikkeling en het testen moet de app worden gelanceerd in de app stores. Dit kan ook marketinginspanningen omvatten om de app te promoten en gebruikers aan te trekken.
  • Onderhoud en Updates: Na de lancering vereist de app voortdurend onderhoud en updates om te zorgen dat deze goed blijft functioneren met nieuwe besturingssysteemversies en om nieuwe functies of verbeteringen toe te voegen.
  • Licenties en Juridische Kosten: Afhankelijk van de app kunnen er kosten zijn voor licenties (bijvoorbeeld voor het gebruik van bepaalde software of API’s) en juridische kosten (bijvoorbeeld voor het opstellen van privacybeleid of gebruiksvoorwaarden).

Deze kosten zijn noodzakelijk om een functionele, aantrekkelijke en succesvolle app te creëren die voldoet aan de behoeften van de gebruikers en zich onderscheidt in een concurrerende markt. Het overslaan van stappen zoals grondig testen of goed ontwerp kan leiden tot een slechte gebruikerservaring en uiteindelijk het falen van de app.

Kosten voor extra functies in je app

Wat doen gebruikers in de app?
Toelichting
Tijdsduur
Kosten
Gebruikersprofielen maken en bewerken
Voor wanneer gebruikers van de app zich moeten kunnen registreren en hun gebruikersprofiel binnen de app moeten kunnen aanpassen
6 uur
€ 500
Inloggen met Socials of E-mail
Voor wanneer gebruikers in de app moeten kunnen inloggen met bijvoorbeeld Facebook of hun E-mailadres.
18 uur
€ 1.750
Content plaatsen
Voor wanneer gebruikers in de app content in de vorm van tekst of afbeeldingen moeten kunnen plaatsen.
8 uur
€ 750
Berichten naar elkaar versturen
Voor wanneer gebruikers in de app contact met elkaar moeten kunnen opnemen.
16 uur
€ 1.500
Producten aankopen in de app
Wanneer gebruikers binnen de app een product moeten kunnen kopen.
21 uur
€ 2.000
Beoordelingen geven
Wanneer gebruikers in de app beoordelingen moeten kunnen geven.
8 uur
€ 750
Berichten publiceren
Wanneer gebruikers in de gebruikers van de app berichten moeten kunnen publiceren.
18 uur
€ 1.750
Zoeken binnen de app
Wanneer gebruikers binnen de app eenvoudig moeten kunnen zoeken.
6 uur
€ 500
Andere gebruikers of content zoeken op de website
Wanneer gebruikers buiten de app eenvoudig moeten kunnen zoeken.
8 uur
€ 750
Aanmelden voor diensten/producten
Wanneer gebruikers binnen de app zich moeten kunnen aanmelden voor diensten of producten.
16 uur
€ 1.500
    
Welke toegang vraagt de app van de telefoon?
   
Locatie
De app moet kunnen weten waar de gebruiker is.
16 uur
€ 1.500
Camera
De app moet kunnen ‘zien’
6 uur
€ 500
Fysieke activiteit tracker
De app moet kunnen weten dat er beweging plaatsvindt
16 uur
€ 1.500
Luidspreker/Microfoon
De app moet kunnen ‘luisteren’ en spreken.
8 uur
€ 750
Notificaties
De app moet meldingen kunnen versturen naar de gebruiker.
8 uur
€ 750
    
Welke adminfunctionaliteiten moet je app hebben?
   
Gebruikers beheren
De app-beheerder moet gebruikers kunnen toevoegen of verwijderen.
16 uur
€ 1.500
Content in de app beheren
De app-beheerder moet teksten, afbeeldingen en video’s in de app kunnen toevoegen of verwijderen.
23 uur
€ 2.250
Rapportage
De app-beheerder moet statistieken kunnen inzien.
16 uur
€ 1.500
    
Overig
   
Meertaligheidsfunctie
 De app moet beschikbaar zijn in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, etc.
16 uur
€ 1.500
Koppeling met extern systeem
De app moet communiceren met een andere applicatie, toepassing of database.
21 uur
€ 2.000
Installatiekosten
De app moet ingesteld worden op een locale server.
8 uur
€ 750

Voorbeelden

Afhankelijk van het soort app dat je wil laten maken, kunnen er verschillende kosten mee gepaard gaan. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden van apps die Trone in het verleden heeft gemaakt en wat ze hebben gekost. Zo kun je een idee krijgen van wat jouw app kan gaan kosten.

App voor een kapsalon – ca. 4500 euro / 48 uur

Deze app, ontwikkeld voor een kapsalon, richt zich op gebruiksvriendelijkheid en functionaliteiten. Bij het openen verschijnt direct een welkomstscherm en een uitklapbaar menu aan de linkerzijde geeft toegang tot alle functies. Er is een pagina met de vestigingen en de telefoonnummers, met een gedetailleerde contactpagina per vestiging. Je kunt ook makkelijk actuele tarieven te bekijken. Gebruikers kunnen QR-codes scannen om punten te verzamelen en bij 10 punten een beloning krijgen dat je direct weer kunt terugzien op het welkomstscherm.

App voor een interactieve quiz – ca. 17.000 euro / 198 uur

Deze leuke interactieve quiz-app heeft een startpagina met spelinformatie en een startknop, gebruikersregistratie voor leraren om gamerooms te creëren en een login-functie. Het idee is dat gebruikers fruit en groenten naar de juiste seizoenen moeten slepen en hiervoor beloningen ontvangen. Daarna kunnen ze de educatieve inhoud bekijken. Het beheerpaneel beheert gebruikers en toegang, vooral voor scholen.

App voor een productvergelijker – ca. 25.000 euro / 108 uur

De ontwikkeling van deze productvergelijker-app richt zich op een duidelijke gebruikerservaring en gedetailleerde productinformatie. Op het hoofdscherm ziet de gebruiker direct een groot beeld en een blok dat de betrouwbaarheid van de website uitlegt. Een trendblok laat tevens de drie meest bekeken producten van de week zien. Ook ziet de gebruiker verschillende categorieblokken met iconen die helpen bij het zoeken naar producten. Daarnaast is er een uitleg over de testmethode voor productreviews, dat vertrouwen geeft in de rangschikking en beoordelingen. Ten slotte ziet een gebruiker ook nog de top 10 producten per categorie, met handige filters voor het filteren en sorteren op prijs en korting en staat er bij elk product duidelijk de voor- en, nadelen en call-to-action knoppen.

App voor een fysiotherapeutennetwerk – ca. 30.000 euro / 351 uur

Deze app ontwikkeling omvat authenticatie, abonnementen, gebruikersinteractie en adminbeheer. Gebruikers kunnen zich binnen de app registreren met e-mail en wachtwoord, en verwerken hierin relevante gegevens. In hun eigen omgeving kunnen gebruikers dan filteren op diverse specialisten, aanvragen versturen en contact opnemen via een chatfunctie. De specialisten zelf hebben ook een eigen omgeving voor het beheren van de aanvragen. Het indienen en verwerken van verzekeringsformulieren zijn ook geïntegreerd in de app. Tenslotte heeft de app ook een automatische klantenservice en een FAQ-sectie.

App voor een coachingdienst – ca 39.000 euro / 486 uur

Deze app is ontwikkeld om gebruikers van een coachingsdienst beter van dienst te kunnen zijn. De standaard zaken zijn hier van toepassing, zoals het wijzigen van instellingen, FAQ, push-notificaties, meertalige ondersteuning en bovendien direct contact met de coach. Er is een onboarding proces, een chatfunctie met een coach, doelen die kunnen worden bijgehouden en een geïntegreerde agenda voor evenementen en trainingen. Zo kunnen gebruikers eenvoudig de beschikbaarheid en de planning voor de komende periode inzien.


Zo gaan wij te werk

Jouw mobiele app bespreken
(vrijblijvend)

In onze eerste meeting (online of op kantoor) bespreken we de mobiele app die je wil laten ontwikkelen, jouw wensen, ambitie en doelen met de mobiele app. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van wat jij wilt, waarom je dat wilt en hoe wij je daar het beste bij kunnen helpen.

Na deze meeting maken wij een debriefing die het project samenvat en krijg je van ons een offerte en tijdlijn. Vraag hier een vrijblijvende meeting aan.

Stap 1

Functioneel ontwerp

Na akkoord op het voorstel uit fase 1 beginnen we met het functioneel ontwerp. Dit is te vergelijken met het ontwerp van een architect. In het design worden alle schermen en functionaliteiten van jouw mobiele app grafisch weergegeven. Hier is een voorbeeld van een ontwerp te zien die wij hebben gerealiseerd.

Het ontwerp wordt gerealiseerd aan de hand van de input van jou. Dit heeft als doel de wensen uit fase 1, te vertalen naar een concreet design zodat beide partijen precies weten wat zij kunnen verwachten in de volgende fases.

Stap 2

Feedback en accorderen

Wanneer het design voor de mobiele app compleet is uitgewerkt, wordt deze voorgelegd aan jou (de opdrachtgever). Er mag dan feedback worden gegeven op het design van de mobiele app wat vervolgens wordt verwerkt door Trone. Wanneer alle feedback is verwerkt en door jou is geaccordeerd, dan zal de volgende fase van start gaan.

Stap 3

Begroten

Wanneer het functioneel ontwerp voor de mobiele app volledig is afgerond, dan kunnen wij een begroting van de gemaakte kosten en het project in ‘milestones’ opdelen. Wij delen bijvoorbeeld het project op in vier stukken en de opdrachtgever betaald elke milestone vooraf.

Het staat de opdrachtgever vrij om de applicatie en stukjes (milestones) op te hakken en slechts een deel van het project te laten realiseren.

Stap 4

Development

Voor wij beginnen met een milestone (sprint) worden alle taken in een ticketboard gezet. Een taak komt dan onder "To Do" te staan. Als er aan een taak wordt gewerkt, dan komt deze onder "Doing" te staan en wanneer de taak klaar is dan staat deze onder "Done". Op deze manier kan iedereen de progressie van de mobiele app volgen. 

Ook zal er aan het eind van elke week een korte presentatie gegeven worden van alle werkzaamheden die in die week zijn verricht en laten we zien wat de huidige stand van de mobiele app.

Stap 5

Service

Wanneer een mobiele app is opgeleverd, vergt deze net als een auto nog onderhoud. Daarom bieden we altijd een servicecontract aan. Dit omvat:
1. Onderhoud/Security: We voeren alle updates voor jouw mobiele app uit, de programmeer taal waar hij mee gemaakt is en alle bijbehorende systemen door.
2. Hosting: We zorgen ervoor dat alle data die je verzamelt in je mobiele app veilig wordt opgeslagen op een server. Deze server krijgt dagelijkse back-ups en wordt goed onderhouden.
3. Garantie: Ke krijgt garantie op alle functionaliteiten die we hebben ontwikkeld voor jouw mobiele app. Als er een probleem is met je web applicatie, kun je dat bij ons melden en pakken wij het kosteloos binnen één werkdag op.
4. Support: We zijn er om je te ondersteunen met alle vragen die je hebt over je mobiele app, het beheer ervan, de instellingen en andere zaken die betrekking hebben op jouw project. Je kunt ons onbeperkt en kosteloos vragen stellen.
- 5. Monitoring: We implementeren monitoring software, zodat je inzicht krijgt in het gebruik van je mobiele app en wij eventuele crashes kunnen monitoren, die we dan fixen en rapporteren.

Stap 6

Bereken de prijs van uw applicatie en ontvang deze direct

Kies hier de platformen waarop je wil uitrollen

Meerderen selecteren is mogelijk

Loggen de gebruikers van de applicatie in met een account?

Wat doen gebruikers

Meerderen selecteren is mogelijk

Welke componenten van de telefoon worden gebruikt?

Meerderen selecteren is mogelijk

Er kan in de applicatie tussen talen geswitcht worden

De applicatie heeft een admin paneel met de volgende functies

Meerderen selecteren is mogelijk

Hoe verdien je geld met de applicatie?

Zijn er koppelingen met externe systemen?

Heb je all een logo en huisstijl?

Jouw project bespreken?

Voel je vrij om mij te contaceren

Wilt u liever terug gebeld worden?