Kosten ontwikkelen app

Kosten Ontwikkelen App

Deel dit bericht

Als je erover denkt een app te ontwikkelen, moet je weten wat de kosten zullen zijn. Er zijn veel factoren die een rol spelen bij de prijsbepaling van een app-ontwikkelingsproject, en het kan moeilijk zijn om een nauwkeurige schatting te maken zonder alle details te kennen. In dit artikel bespreken we een aantal zaken die van invloed zijn op de kosten van app-ontwikkeling, en hoe je een nauwkeurige schatting voor je project kunt krijgen.

De kosten van het ontwikkelen van een app: wat je moet weten

Factoren die de kosten van het ontwikkelen van een app beïnvloeden

Er zijn veel factoren die de kosten van het ontwikkelen van een app kunnen beïnvloeden. De belangrijkste factor is de complexiteit van de app. Een eenvoudige app met weinig functies zal veel minder duur zijn om te ontwikkelen dan een complexe app met veel functies. Andere factoren die de kosten kunnen beïnvloeden zijn het aantal platformen (iOS, Android, enz.), het aantal toestellen (telefoon, tablet, enz.), het aantal gebruikers, en de hoeveelheid vereiste klantenondersteuning.

Hoeveel kost het om een basis app te ontwikkelen?

De kosten van het ontwikkelen van een eenvoudige app zullen variëren, afhankelijk van de hierboven genoemde factoren.  Je kunt verwachten dat je voor een eenvoudige app al snel tussen de €5.000 en €15.000 betaald. De prijsklasse voor complexere apps is een stuk groter. Wij hebben een tool ontwikkeld waar je binnen 5 minuten zelf de kosten van jouw app kan berekenen.

Wat beïnvloedt de prijs van complexere apps?

Complexere apps hebben vaak extra functies, die kunnen bestaan uit :

  • Een backend server, om gegevens op te slaan en te verwerken
  • Een beheerpaneel, zodat je je app zonder code kunt beheren
  • API’s om je app te verbinden met diensten van derden
  • Gebruikersbeheer, waaronder authenticatie en autorisatie
  • Push-notificaties
  • Analytics en crash rapportage
  • In-app aankopen
  • Ondersteuning voor meerdere talen

Al deze functies brengen extra kosten met zich mee voor ontwikkeling, onderhoud, en hosting. Ze openen echter ook nieuwe mogelijkheden voor de manier waarop je app gebruikt kan worden en kunnen hem waardevoller maken voor je eindgebruikers.

De tijd die het kost om een app te ontwikkelen heeft invloed op de kosten

De ontwikkeling van een eenvoudige app kan ongeveer twee tot drie maanden in beslag nemen, terwijl een meer complexe app zes tot twaalf maanden of zelfs langer kan duren. Ook dit heeft natuurlijk invloed op de kosten van het maken van een app. Om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten zal altijd eerst een schatting worden gemaakt van de uren die nodig zijn om de app te bouwen. Dit kan worden opgedeeld in verschillende fases die los van elkaar betaald kunnen worden.

Hoe kan je de kosten van app ontwikkeling verminderen?

Een manier om de ontwikkel kosten van een app laag te houden is een ‘lean ontwikkelingsaanpak’ te gebruiken. Dit betekent dat je een minimum viable product (MVP) maakt in plaats van proberen om vanaf het begin een perfecte app te bouwen. Je kunt later altijd functies toevoegen als je bedrijf groeit. De kosten van het ontwikkelen van een app hangen ook af van het platform waarvoor je kiest. Ontwikkelen voor iOS is meestal duurder dan voor Android omdat er andere vaardigheden voor nodig zijn en het ontwikkelingsproces over het algemeen langer duurt.

Er zijn een aantal subsidies en regelingen vanuit de overheid die je wellicht kunt gebruiken om zo de kosten van het maken van een app te onderdrukken. Denk bijvoorbeeld aan de WBSO, een fiscale regeling voor research en development. Je kunt dit gebruiken voor technisch-wetenschappelijk onderzoek en zo eenvoudig belastingvoordeel ontvangen.

Een app laten ontwikkelen door Trone, wij helpen je graag met een inschatting van de kosten.

Dus, hoeveel kost het om een app te ontwikkelen? Het hangt allemaal af van je specifieke behoeften en eisen. Maar met wat zorgvuldige planning kun je een goed idee krijgen van wat het zal kosten om je app van de grond te krijgen.

Als je hulp zoekt bij het schatten van de kosten voor de ontwikkeling van je app, dan heeft Trone een team van experts die je graag helpen. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over hoe we je kunnen helpen.

Meer artikelen

API koppeling maken programmeurs Haarlem

API koppeling bouwen

In de zakenwereld van vandaag is het belangrijker dan ooit om manieren te vinden om met je klanten in contact te komen. Eén manier om dit te doen is door

Lees verder »
Kosten Ontwikkelen App

Kosten ontwikkelen app

Als je erover denkt een app te ontwikkelen, moet je weten wat de kosten zullen zijn. Er zijn veel factoren die een rol spelen bij de prijsbepaling van een app-ontwikkelingsproject,

Lees verder »